içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

AK Parti’de "Biga 1 Mi, 2 Mi?"

Tarih: 12-03-2023

AK Parti’de

AK Parti’de "Biga 1 Mi, 2 Mi?"

 

10 Mart cuma günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim tarihi açıkladı. Seçimleri 1 ay erkene alarak 14 Mayıs tarihinin açıklanmasının ardından tüm partiler seçim startını verdiler. Bir anda seçim kulislerinin hareketlendiği Çanakkale'de AK Partide isimler havada uçuşmaya başladı.

 

Pazartesi günü aday müracaatlarının resmen başlayacağı AK Partide iki strateji göze çarpıyor. Birincisi Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. dönem kuralını uygulayacaklarının açıklaması ile Bülent Turan'ın yer almayacağı liste. Geçtiğimiz dönemde Biga ve Çan'ı listede geri plana iten Ak Partinin bu kez Biga'yı öne çıkaracağı ifade ediliyor.

 

Bülent Turan'ın Listede yer almama olasılığı ile Biga'da öne çıkan ilk isim şuanda Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı görevini sürdüren ve başarılı projelere imza atan İsmail Kaşdemir... Diğer isim ise eski AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin.. Bülent Turan'sız listede öne çıkan diğer isim ise; AK Parti eski İl Başkanı Gültekin Yıldız... 1 ve 2’nci sırada Biga ve Merkez dengesinin bu seçimde kurulması öngörülüyor. Biga ve Merkez dengesi kurulması halinde Gültekin Yıldız’ın ikinci sırada yer alması kesin gibi görülüyor.

 

Öte yandan Üçüncü Dönem Kuralının işlemeyeceği isimler arasında Bülent Turan'ın yine birinci sırada yer alması kaçınılmaz. Bülent Turan'ın birinci sıra adaylığına kesinleşirken; yine Biga ve Merkez dengesinin kurulması için ikinci sırada Biga'dan Ahmet Şahin isminin geleceğini öngörülüyor. Partinin ikinci milletvekilini çıkarması için bu formüllere mutlak uygulanması gerektiği AK Partinin kurmayları tarafından dile getiriliyor. Aksi takdirde ikinci milletvekilinin çıkmasının zor olduğu öne sürülüyor.

 

Halen Milletvekilliği görevinin devam eden Jülide İskenderoğlu konusunda ise ilginç bir istatistik göze çarpıyor. 2002 yılından buyana AK Parti Çanakkale'de ki tüm seçimlerde 2 milletvekili çıkarmış ve her seçimde 2. sıradan seçilen milletvekili bir sonraki seçimde aday gösterilmemiş. Bu istatistik ile Jülide İskenderoğlu'nun listede olmayacağı, önümüzdeki yerel seçimlerde Belediye Başkan adayı gösterileceği yorumları yapılmaya başlandı.

 

 

13 Mart 2023 Pazartesi günü itibariyle Milletvekilliği aday adaylığı süreci başlıyor. AK Parti’den Milletvekili aday adaylığı için başvuru yapacağı öğrenilen isimler arasında; eski Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Eski AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, eski Biga AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Avukat Yasin Öztürk, Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İsmail Kaya, Fatma Bektaş Aydoğan, Sebahattin Güner, Timur Ay, Biga eski Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Tandoğan Tolga.

 

Öte yandan AK Parti Genel Merkezi tarafından da Çanakkale’ye milletvekilliği için bürokrasiden isimlerin atanabileceği öğrenildi.

FACEBOOK YORUM
Yorum