içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

Baja Troia Türkiye 2022’nin Startı Verildi

Tarih: 23-09-2022

Baja Troia Türkiye 2022’nin Startı Verildi

Çanakkale Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü himayesinde İstanbul Off-Road Kulübü-İSOFF tarafından düzenlenen ve 2022 yılı takviminde FIA tarafından Cross-Country Bajas European Cup Aday Yarış statüsüne alınan Uluslararası Baja Troia Türkiye-2022’nin seramonik açılış startı Vali İlhami Aktaş tarafından verildi.

 

İSOFF Başkanı Kubilay Tüfekçi, İstanbul Off Road Kulübü olarak Çanakkale'de düzenledikleri ve geleneksel hale gelen 5. yarışı gerçekleştireceklerini belirtti. Toplam etap uzunluğu 900 km. olan parkurda 4 gün sürecek Baja Troia Türkiye’de Bayramiç, Terziler, Kuşçayırı, Karapınar ve Salihler köyleri çevresinde 550 km. uzunluğunda toplam 8 özel etap koşulacak. 4x4 araçlar ve UTV'lerin yüksek hızlı performanslarını sergileyeceği yarışlarda Polonya, Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya'dan ekiplerin yanı sıra Türkiye'den de off-road branşının önde gelen isimleri yer alacak. Yarışa farklı ülkelerden katılan yarışçılara Çanakkale'nin doğası ve tarihi dokusu da tanıtılacak. Yarışlar, 25 Eylül'de son bulacak.

 

Start seremonisine FIA gözlemcisi Raymond Johansson, İSOFF Başkanı Kubilay Tüfekçi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Baja Troia Türkiye Yarış Direktörü Özlem Mestçi, Yarışın Sportif Direktörü Selahattin Toper ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kansu ile çok sayıda kişi katıldı.

FACEBOOK YORUM
Yorum