içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

“Bizim Kavgamız Bu Millete Reva Görülen Fakirlikle”

Tarih: 28-04-2023

“Bizim Kavgamız Bu Millete Reva Görülen Fakirlikle”

Millet İttifakı’nın icracı cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çanakkale’nin Biga ilçesinde düzenlene mitingde konuştu. Mitingden saatler önce miting alanında toplanmaya başlayan vatandaşlar yapan yağmura rağmen alanda bekleyişlerini sürdürdüler. İmamoğlu’nun miting alanına ulaşması sonrasında ise artan yağmura rağmen Bigalıların gösterdiği ilgi görülmeye değerdi.

BİGALILARIN SEVGİSİNİ KARŞILIKSIZ BIRAKMADI

Mitinge yoğun sevgi gösterileri ve tezahüratlarla başlayan Ekrem İmamoğlu’nu yapmur altında izleyen vatandaşlar kadar, evlerinin ve işyerlerinin balkonlarına çıkan vatandaşların da olması dikkatleri çekti. Bigalılara hitap eden İmamoğlu sözlerine “Bu sürecin sonunda baharın geleceğini ve 13. cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde yeni bir dönemi başlatacağımızı anlatacağım. Biz 86 milyonluk büyük bir aileyiz. Bizi Allah’ın kulu ayıramaz. Biz tam da o ruhun mayasının atıldığı şehirdeyiz. Biz Çanakkale şehitlerinin torunlarıyız” diyerek başladı.

“TÜRKİYE’NİN HER SORUNUNU ÇÖZERİZ”

Millet İttifakı’nın ülke yönetiminde tutarlı, ileri görüşlü bir ekonomi anlayışı getireceğini söyleyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Beş yıl için karar vereceksiniz. Ekonominin liyakatsiz insanlardan kurtulması için karar vereceksiniz. Türkiye bir kez daha ‘hele bir seçimi kazanalım ondan sonra bakarız yönetimi’ni ve o anlayışı milletçe evine yollayacağız. Siyasette varlık nedenimiz, ekonomiyi tekrar ayağa kaldırmak, akılcı politikalarla geleceğimizi teminat altına almak, çocuklarımızın ve gençlerimizin umutsuzluğunu ortadan kaldırmak. Bizim kavgamız bu millete reva görülen fakirlikledir. Milleti ezen enflasyonla, işsizlikle, hayat pahalılığıyla, milleti ezen israfla… Milletin parasını kendi parası gibi görüp çatır çatır harcayan insanlardan sizi kurtaracağız. Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yok. Türkiye’nin her sorununu çözeriz.”

“BENİM SESİMİ KİMSE KISAMAZ”

Ülkeye huzur getireceklerini dile getiren İmamoğlu, “Bugün karşımıza gelecekler meydan okumaya çalışacaklar, dünyaya da meydan okuyor ya ‘ey ey ey’ diye bağırıyorlar. Bu iş öyle olmaz. Meydan okuma işi değil bu. 21 yıl yönetim, bugün karşımıza gelip hala ‘cek, cak’ diyenler kim biliyor musun? Onlar yalancı pehlivan. Bigalı gerçek pehlivanın kim olduğunu iyi bilir. Bigalı pehlivanı gözünden tanır. Devlet milletine fırça atmaz. Sesim kısık ama bugün düzelir merak etmeyin. Benim sesimi kimse kısamaz. Ben buraya milletin sesi olmaya çıktım, öyle de devam edeceğim” diye konuştu.

“DEVLET EVLADINA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK GİBİ BAKAR”

İmamoğlu 15 Mayıs’tan sonra olacakları şöyle anlattı: “Göreceksiniz, ‘Yahu biz ne kadar zengin bir milletmişiz ama bunu bizden mahrum bıraktılar ve bir avuç insanla paylaştılar’ diyeceksiniz. Bu memleket, adaletle, liyakatle, zenginlikle buluşacak. Bu memleketin nimetleri size açılıyor, 15’inde o kapı size açılıyor. Devlet insanına gücünü göstermez, devlet vatandaşına hiddetli konuşmaz. Devlet vatandaşına yüzü asık bakmaz. Devlet evladına bakar gibi bakar, bir anne gibi, bir baba gibi, Mustafa Kemal Atatürk gibi bakar.”

FACEBOOK YORUM
Yorum