içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

"BOP Eş Başkanı ve Sözcülerinden Milliyetçilik Dersi Almayız"

Tarih: 22-08-2019

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, yaptığı basın açıklamasında, AKP ve Saray'ın çaresizliğine vurgu yaparak, “AKP ve Saray kadroları her geçen gün derinleşen ve yurttaşlarımız açısından yaşamı çekilmez hale getiren ekonomik krizin etkilerini, Kaz Dağları’nda yaşanan katliamı ve milli madenimizin yabancı bir şirkete verilmesini unutturarak sorumluluklarını gizlemek ve Çanakkale gündemini değiştirmek için CHP’ye yakışıksız sözlerle ithamda bulunmaya devam ediyorlar” dedi.

 

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, iktidar partisinde CHP’ye yönelik eleştirilere kapsamlı bir değerlendirme ile yanıt verdi. Ceylan açıklamasında, “AKP sözcülerinin CHP’nin adını ağzına alırken hiç akıllarından çıkarmamaları gereken temel unsurlardan biri, partimizin kurtuluş ve kuruluşu örgütleyen parti olduğu gerçeğidir. Cumhuriyet Halk Partisi bu toprakları vatan yapan Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Devletinden sonraki ikinci büyük eseridir. Ve köklerini Kuvva-yı Milliye'den,  Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden alır. Kimse boyuna bakmadan Cumhuriyet Halk Partisine milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın. Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının Türkiye Cumhuriyeti ve ulusun çıkarları söz konusu olduğunda ne tavır alacağını, hem Türkiye Kamuoyu hem de BOB Eş Başkanlığı karşılığında iş tutulan emperyalist başkentler çok iyi bilir. Bir siyasal hareket için çok kısa sayılabilecek bir zaman diliminde kuruluşlarından hemen sonra yakaladıkları iktidar gücü ile ülkeyi yönetenlerin 17 yılın sonunda ülkeyi getirdikleri yer uçurumun kenarıdır” ifadelerini kullandı.

 

"17 YILIN SONUNDA ÜLKEYİ GETİRDİKLERİ YER UÇURUMUN KENARIDIR"

AKP dönemi dış politika uygulamalarını eleştiren CHP’li Ceylan sözlerine şöyle devam etti; “17 yıldır tatbik ettikleri Yeni Osmanlıcı Dış Politika bu gün üniversitelerin uluslararası ilişkiler kürsülerinde “Dış Politika Nasıl Yapılmamalıdır? sorusunun yanıtı olarak öğrencilere anlatılmalıdır. Anlatılmalıdır ki Türkiye benzer savrulmaları bir kez daha yaşamasın. Ulusal dış politika nasıl yapılır diye sorulan bir soruya son ‘17 yılda yapıldığı gibi yapmamak kâfidir!’ denilebilir. Ekonomi yerlerde, doğası talan edilen ve kontrol altına alınması günler süren orman yangınlarıyla mücadelede sınıfta kalmış, dış politikada belirsizlik ve savrukluk içerisinde ne yaptığını bildiğinden kendisi dahi kuşkulu halde olan iktidar, çareyi hedef saptırmakta buluyor" dedi.

 

"CHP “ORDU GÖREVE” DİYEN GÜRUHLA İŞ TUTMAMIŞTIR"

Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki; Cumhuriyet Halk Partisi her zaman Hak, Hukuk, Adalet kavramlarının yanında durur. Türk demokrasisinin zedelenmemesi için kuruluşundan günümüze tavrında hiçbir sapma olmamıştır ve demokrasiden yana açık şekilde tavır koymuştur. Demokrasiden yana olmaya da devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partililer hiçbir zaman “Ordu Göreve” diye haykıran güruhla iş tutmamıştır. Ordu göreve diye haykıranlar bugün gizli koalisyon ortağınızın gençlik örgütünden yetişmiştir. Daha sonra CHP’ye üye olmuş ise de partide tutunamamış ve ikinci yılında ayrılmak durumunda kalmıştır.

 

"DEMOKRASİNİN YANINDA TAVIR ALIYORUZ"

CHP Milletvekili Özgür Ceylan; "Güçlü ve müreffeh bir Türkiye’nin ancak demokrasiyi benimsemiş, kuvvetler ayrılığı ilkeleri ile güvence altına alınmış bir hukuk devleti ile mümkün olabileceğini biliyoruz ve Türk demokrasisinin yanında tavır alıyoruz. Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınma süreçlerine de değinen kimi AKP sözcüleri “Kandil’in atadığı eş başkanlar yönetiyor belediyeleri, seçilmişler değil” şeklinde açıklamalar yapmıştır" dedi.

 

"BOP EŞ BAŞKANLIĞIYLA ÖVÜNENLERDEN VE SÖZCÜLERİNDEN MİLLİYETÇİLİK DERSİ ALMAYIZ"

AKP'yi eleştirmeye devam eden Özgür Ceylan; "Siyasal atmosfer kendileri için uygun ise Kandil’le, İmralı’da hükümlü bulunan terör örgütü lideriyle görüşmekte, ondan medet ummakta hiçbir beis görmeyenler, kırmızı bültenle aranan terör örgütü liderinin kardeşine devletin televizyonunda röportaj verdirerek CHP’ye sövdürenler, terör örgütü mensuplarının ayaklarına hakim ve savcıları göndererek ‘Çadır Mahkemeleri’ kurduranlar, şimdi çıkmış bize milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar. BOP eş başkanlığıyla övünenlerden ve onun sözcülerinden milliyetçilik dersi almayız. Rahmetli Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit’in dediği gibi “Sevgili kardeşlerim! Biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, Kıbrıs'ın topraklarına, Ege'nin deniz yataklarına yazmışız. Biz milliyetçiliği Batı Anadolu'nun haşhaş tarlasına yazmışız" dedi.

 

"İDARE KENDİNİ YARGI YERİNE KOYMAKTAN VAZGEÇMELİDİR"

Hukuksuzluğa ve adaletsizliğe tepki gösterdiklerini belirten Özgür Ceylan; "Bizim tepkimiz hukuksuzluğadır, bizim tepkimiz demokrasinin tırpanlanmasınadır. Üç büyükşehir belediye başkanının, dün aday olmalarına izin veren dilediğiniz her türlü kararı rahatlıkla çıkarttığınız YSK değil midir? OHAL yetkileri ile düzenlenmiş KHK marifetiyle değiştirilen yasalara dayanarak seçilmiş belediye başkanlarını görevden almak terör örgütünün eline koz vermek değil midir? Demokrasimizin daha fazla yara almaması için idarenin kendini yargı yerine koymaktan vazgeçmesi gerekmektedir" diyerek açıklamalarına şöyle devam ett:

 

"EŞ BAŞKANLIK MODELİNİ KİM YASAL HALE GETİRDİ?"

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın, “Tarihi an... Şehitlerimizin arzusu... Türkiye'yi ağırlıklarından kurtaracak reform... İleri demokrasi... Milletin talebi” ifadeleriyle savunduğu pakette yer alan düzenleme de neler vardı?! AKP sözcülerine kısa tarihlerini hatırlatmak gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dönemin Başbakanı sıfatıyla;  “Siyasi partilerde eş genel başkanlığın önünü açıyoruz. İlgili yasa maddesini değiştirmeyi uygun gördük. Seçim kanununun 15. Maddesine ek yapıyor, iki kişiden fazla olmamak kaydı ile eş genel başkanlık sistemini getiriyoruz.” diyordu. Şimdi şikayet ettiğiniz eş başkanlık modeli yasalaştırılırken ne yönde oy kullandınız diye sormazlar mı adama? CHP’nin ağlanacak haline gülüyorlarmış, tavsiyem kendilerini daha fazla gülünecek hale düşürmemeleridir. “

FACEBOOK YORUM
Yorum