içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

"Bütün Hastaneler Köprünün Öte Yakasında..Depremde Ne Yapacağız?"

Tarih: 04-10-2019

Çanakkale Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, deprem anında Çanakkale Halkının toplanma alanı konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağını söyledi. Çanakkale'de 13 adet toplanma merkezi olduğuna dikkat çeken Gökhan bir başka tehlikeyi gündeme getirdi: "Kentteki tüm hastaneler Sarışay'ın öbür tarafında. Depremde köprü yıkılırsa hastanelere nasıl ulaşılacak? Yetkililer çıksın açıklasın" dedi.

 

"KENTİN FARKLI NOKTALARINDA 13 TANE AFET TOPLANMA MERKEZİ VAR"

İstanbul'da geçtiğimiz hafta meydana gelen deprem Çanakkale Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında da gündem oldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı konuşmada Çanakkale'nin depremde toplanma noktası olarak hiçbir eksiği olmadığına dikkat çekti. Gökhan; "İstanbul maalesef depreme hazır değilmiş, bunu gördük. Öte yandan o geldi, bu gelmedi şeklinde polemiklerle zaman geçirildiğini gördük toplanma alanlarının yapı alanına çevrildiğini gördük. Çanakkale'de durumumuz nedir? Afet toplanma alanı olarak; Özgürlük Parkımız, Rotary Parkı, 500.Yıl Parkı, Hastanebayırı spor tesisi, Halk bahçesi, Cumhuriyet meydanı, Dardanelspor tesisleri, Hamidiye Tabyalarının olduğu alan, Kurban kesim merkezi, 75.Yıl Parkı, Cuma Pazarı alanı, Karacaören de ise 2 adet 75 bin metrekarelik park alanımız var. Buraları ilan etmek yetmez, donatılması gerekiyor. Tuvalet, Su, Elektrik bağlantılarının yapılması gerekiyor. Şu anda su ve elektrik bağlantısı olarak sadece 75.Yıl Park alanında yok. Oraya da en kısa zamanda yapacağız" dedi.

"BÜTÜN HASTANELER ŞEHRİN DİĞER YANINDA.. KÖPRÜLER YIKILIRSA HASTANELERE.."

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, deprem sonrası toplanma alanları bakımında şehrin bir sıkıntısı olmamasına rağmen çok büyük bir soruna işaret etti. Devlet Hastanesinin taşınması ile birlikte kent merkezinde hiçbir sağlık kurumunun kalmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Çanakkale olarak bu bağlamda rahatız, içimiz rahat. Sadece şu konuda bilgim yok; Sarıçay bilindiği gibi Çan yoluna kadar gidiyor. Tüm hastanelerimiz çayın öbür yanına geçti. Köprülerin yıkılması halinde hastanelere ulaşımımız kalmayacak. O konuda ne düşünülüyor bilmiyorum. Benim bir an önce yetkililerden beklediğim halkın bu konuda bilgilendirmesinden yana. İl Sağlık Müdürü mü olur, Çanakkale Valisi mi olur bilemem yetkililerin açıklama yapması gerekiyor. Sağlık ocakları da bir tane var diye biliyorum. Bu konunun üzerine düşülmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

FACEBOOK YORUM
Yorum