içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

Çanakkale Barosundan O İmam’a Suç Duyurusu

Tarih: 14-10-2021

 Çanakkale Barosundan O İmam’a Suç Duyurusu

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Gazi Süleyman Paşa camii (Büyük cami) imamı Mehmet Mutlu sosyal medya aracılığı ile yaptığı paylaşımlarla büyük tepki çekmişti. Refah Partisi genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın AK Partiden ayrılanlar için kullandığı ifadeleri içeren paylaşımın altına yorum yapan İmam Mehmet Mutlu "Mustafa Kemal'in İT'leri öyle düşünüyor" paylaşımında bulunmuştu.

 

AÇIĞA ALINDI, SUÇ DUYURULARI YAPILDI

Yaptığı paylaşım sonrasında sosyal medya hesaplarını kapatan Mehmet Mutlu isimli şahıs hakkında İl Müftülüğü harekete geçerek soruşturma başlattığını duyurmuştu. STK, Sendika ve siyasi parti temsilcilerde Mehmet Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı.

 

ATATÜRK’E HAKARET, HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK, AŞAĞILAMA

Mehmet Mutlu isimli şahıs hakkında bir suç duyurusu da Çanakkale Barosundan yapıldı. Çanakkale Barosundan yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde basına da yansıdığı üzere, Gelibolu'da imam olarak görev yapan bir şahsın bir sosyal medya platformunda yaptığı yorumla ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve sevenlerine alenen hakaret ettiği görülmüştür. Çanakkale Barosu olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun ideallerine, çağdaş cumhuriyet değer ve kazanımlarına bağlı Türk vatandaşlarına yönelik bu nefret söylemi ile ilgili suç duyurusunu yapmış bulunmaktayız. Kamuoyunun saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

FACEBOOK YORUM
Yorum