içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

Çanakkale Boğazı'nın 17 Metre Derinliğinde Görüntülendi

Tarih: 22-06-2021

Çanakkale Boğazı'nın 17 Metre Derinliğinde Görüntülendi

Şubat ayında artan deniz kirliliği nedeniyle ortaya çıkan Müsilaj için aylar sonra harekete geçilerek Marmara'ya kıyısı olan her il ve ilçede uygulanacak Eylem Planı hayata geçirildi. 8 Haziran günü başlayan yüzeydeki deniz salyası temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kurumlar yüzeydeki kirliliği gidermekle uğraşırken deniz yüzeyinin altında ise kabus tüm hızıyla yayılmaya devam ediyor.

 

YÜZEYDEKİ KİRLİLİK EGE'YE DOĞRU HAREKET EDİYOR

Marmara Denizindeki kirlilik akıntı sayesinde Çanakkale Boğazından geçerek Ege Denizi ve Ege'ye kıyısı olan il ve ilçelere doğru gidiyor. Farklı rüzgar ve akıntılar vasıtasıyla kimi zaman kıyılara kimi zamanda açık denize doğru hareket eden deniz salyasının Bozcaada ilçesi kıyılarında 1 hafta önce ulaştığı da biliniyorduç

 

PROFESÖR 17 METREYE DALIP GÖRÜNTÜLEDİ..

Deniz Salyası kabusu üzerine çalışan sayısız bilim adamlarından bir tanesi olan Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Sarı, iki gün önce Çanakkale Boğazı'ndan  dalış yaptı. Çanakkale Boğazı çıkışındaki müsilajın deniz altında gözlemledi. Seddülbahir civarında 7 ila 17 metre arasında derinliklerde müsilaja rastlayan Prof.Dr. Mustafa Sarı çektiği görüntüleri sosyal medyadan paylaştı.

FACEBOOK YORUM
Yorum