içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

Çanakkale'de Çeyrek Altın Kalmadı!

Tarih: 07-08-2020

Çanakkale'de Çeyrek Altın Kalmadı!

Son 20 gündür kademeli olarak artan, Bayram öncesinde ise rekorlar kırmaya başlayan altın bugün Türkiye'de yeni bir rekor kırdı. Çeyrek Altın'ın satış rakamı 842,70 TL'den işlem görerek günü kapattı. Öte yandan bugün saat 14.00 itibariyle Çanakkale'de kuyumcular Çeyrek altın satışını durdurdu. Birçok küçük yatırımcı kuyumculara gittiğinde eli boş olarak dönmek zorunda kaldı. "Kuyumcular zarar ettiği için satmıyorlar" şeklinde iddialar ortaya atıldı. İddialar üzerine Çanakkale Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, Aynalı Pazar Gazetesine yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı.

 

"ELİMİZDE ALTIN KALMADI!"

Küçük yatırımcı kuyumculardan eli boş dönerken ortaya çıkan iddialar üzerine açıklama yapan Çanakkale Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, kuyumcuların elinde Çeyrek Altın kalmadığını söyledi. Ay; "Son günlerde  altın'ın ONS değerinin yükselmesi ile birlikte tüm dünyada altın fiyatları da yükselmeye başladı. Pandemi nedeniyle de yatırımcılar güvenli liman olarak altına olan talebi arttırdı. Bu sebeple de Türkiye'de altın fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Çanakkale'de de Kurban Bayramı öncesinde başlayan talep hafta başından itibaren artarak daha da yükseldi. Bugün ise Kuyumcularda 1 tane bile Çeyrek altın kalmadı. Kuyumculara talep o kadar yüksek ki elimizdeki altınlar saat 14.00 sularında tükendi ve talebi karşılayamaz olduk" dedi.

 

"TEDARİKÇİLERE SİPARİŞ VERDİK"

Çanakkale'deki kuyumcuların elinde Çeyrek Altın kalmamasının artan talebin yanı sıra tedarikçilerden kaynaklı olduğunu ifade eden ay; "Pandemi nedeniyle ve diğer illerden gelen talepler nedeniye İstanbul'dan tedarikçiler bugün Çanakkale'ye gelemediler. Onlar gelmediği için bir sıkıntı yaşandı. Tedarikçilere siparişlerimizi ilettik, Yarın itibariyle tedarikçiler geldiğinde satışlara yeniden başlayacağız" dedi.

FACEBOOK YORUM
Yorum