içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

Çanakkale'de Millet İttifakı Çatlıyor!

Tarih: 23-08-2019

Çanakkale'de Millet İttifakı Çatlıyor!

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde kurulan Millet İttifakı, 31 Mart yerel seçimlerinden de kazandığı büyükşehir belediye başkanlıklarının yanı sıra aldığı oy oranları ile de yükselişi sürdürmeye devam ediyor. İki liderin büyük fedakarlıklarla kurdukları Millet İttifakı Çanakkale merkezde ise sarsılmaya başladı.

 

"KOALİSYONLARIN BİR NAMUSU VARDIR"

İYİ Parti İl Başkanlığı ittifaktaki sarsıntıyı ise Sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. İl Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; "Koalisyonların bir namusu vardır. Buna riayet etmeyecektiniz madem neden İYİ Parti ile koalisyon yaptınız? Çanakkale Belediyesi sadece CHP'nin değil, hatta CHP içinde belirli bir zümrenin değil, bütün Millet İttifakı'nın seçtiği bir belediyedir. Biz bu bağlamda Millet İttifakı ruhuna uymayanların ve bu tür davranışların sonuna kadar takipçisi olacağız. Çanakkale Belediye Başkanının dikkatine sunuyoruz" ifadelerinin paylaşılması şok etkisi yarattı.

"İTTİFAKIN BİR ÜYESİ OLARAK YOK SAYILIYORUZ"

Millet İttifakının seçmenler nezdinde büyük bir itibarı olduğuna dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında Çanakkale Belediyesi tarafından yok sayıldıklarını söyledi. İl Başkanı Yıldızlar; "31 Mart yerel seçimleri için Millet İttifakı olarak beraber çok etkili ve fedakarca çalışma gerçekleştirdik. Fakat bugün geldiğimiz noktada Çanakkale Belediyesi yönetimince ittifakın bir üyesi  yok sayılıyoruz. Belediyenin karar alıcı mekanizmalarında, oluşturulan komisyonlarda partililerimize görev ve sorumluluk verilmemektedir. Bugün İYİ Parti yönetimi olarak toplanıp görüşeceğiz. Sonrasında da CHP yönetimi ile bir araya gelerek sıkıntılarımızı kendilerine ileteceğiz" dedi.

FACEBOOK YORUM
Yorum