içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

ÇOMÜ’de Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi

Tarih: 07-04-2022

ÇOMÜ’de Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Çanakkale Girişimcilik Zirvesi: Kariyerim İçin Ben de Varım” etkinliği ÇOMÜ Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu’nun yanı sıra çok sayıda protokol üyesi, akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarını sırasıyla Prof. Dr. İsmail Tarhan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu ve Rektör Prof. Dr. Sedat Murat yaptı.

“GİRİŞİMCİLİĞİN YOĞUN OLDUĞU ÜLKELER SÖZ SAHİBİ ÜLKELERDİR”

Açılış konuşmasında girişimcilik hakkında bilgiler veren Prof. Dr. İsmail Tarhan: “İçinde bulunduğumuz yüzyıl tüm dünyada küreselleşme dalgasının ağırlığını hissettirdiği, beraberinde yoğun bir rekabet ortamı getirdiği ve dolayısıyla işletmelerin bir yandan ürünlerini farklılaştırmaya giderken diğer yandan da yeni faaliyet alanlarına girmek zorunda oldukları bir çağ olmuştur. Küreselleşme dalgasının dünya ölçeğinde yaşanan krizleri de tetiklediği bu ortamda kriz türleri ne olursa olsun yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirebilmek veya krizleri fırsata çevirebilmek girişimciliğin işlevselliğini zorunlu kılmıştır. Tüm bu çabalar girişimciliğin önemini ve işlevini önemli derecede artırmıştır. Günümüzde girişimcilik günlük yaşamda, çalışma hayatında ve toplum içerisinde çalışanların ve bireylerin sosyal ve ticari faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde ortaya çıkabilecek fırsatları daha iyi anlamalarına yardımcı olan ve birçok disiplini içerisinde barındıran önemli bir kavram haline gelmiştir. Bilginin ve bilgiye dayalı teknolojinin hızla yayıldığı ancak rekabetin de giderek yoğunlaştığı günümüzde girişimcilik olgusu da kuşkusuz tüm bu gelişmelerin etkisiyle sürekli olarak değişmektedir. Girişimciliğin yoğun olduğu ülkeler dünya ekonomisinde ve siyasetinde söz sahibi ülkelerdir. Bu anlamda girişimcilik; ekonomik, sosyal, kültürel değişimin de kilit dinamiklerinden birisidir.” dedi.

 

AYDOĞDU: “GENÇ GİRİŞİMCİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu ise girişimciliğin ülke kalkınmasında çok önemli bir yeri olduğunu vurguladığı ve girişimciliğin her yönüyle ele alınması gerektiğini belirttiği konuşmasında: “Merkezinde girişim, fikir, teknoloji, barındıran girişimcilik son 10 yıldır ülkemizde çok önemli bir yer almaktadır. Girişimcilik gelişmekte olan ülkemizin cari açık ve genç işsizlik sorunlarına çözüm olacaktır. Cari açığın ve genç işsizliğin azalmasını sağlayan her başarılı girişim ülke ekonomisi ve refahına katkıda bulunacaktır.” dedi ve ÇTSO olarak genç girişimcilerin her zaman yanında bulunacaklarını belirtti.

“FİKİRLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN, GİRİŞİMLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRİN”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, bu etkinliğin öğrencilerin gelecek planlamalarında yol gösterici etkiye sahip olacağına vurgu yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Girişimcilik için önemli olan hayal kurmaktır. Bu nedenle hayal kuran, düşünen insanlar bu alanda öndedir. Alanlarınız hakkında verimli tartışmalar yaparak ortaya faydalı fikirler çıkarabilirsiniz. Girişimci ruhuyla bulduğunuz faydalı fikirlerin peşinden koşun ve girişimlerinizi gerçekleştirin. Bu yolda size yararlı olacağını düşündüğüm etkinliğin siz gençlere rehber olmasını temenni ediyor, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

Açılış konuşmalarının ardından “Girişimciliğe İlk Adımda Devlet Destekleri” konulu oturum Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Selahattin Kanten moderatörlüğünde; KOSGEB İl Müdürlüğü temsilcisi Uzman Dilek Marangoz Şahin, İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, Çanakkale Teknopark İl Müdürü Dr. Erkan Bil tarafından gerçekleştirildi.

 

 “Girişimcilik Tecrübe Paylaşımı ve Şirketlerde Kariyer Planlamaları” konulu II. Oturumda ise Dardanel Önentaş Gıda Sanayi İnsan Kaynakları ve ARGE Sorumluları, Çanakkale 17 OSGB’den Ayşe Berna Ergin, Nara Eğitim Teknolojileri’nden Zafer Karadayı, Seba Bio Enerji Firmasından Gülçin Semizoğlu, Troy Natural’den Tahsin Uysal, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Nilgün Gökser tarafından sunumlar ve konuşmalar yapıldı. Etkinlik, soru ve cevaplar ardından plaket takdimiyle sona erdi.

FACEBOOK YORUM
Yorum