içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

Güvendiğimiz Dağlara Kar Yağdı!

Tarih: 25-11-2019

Güvendiğimiz Dağlara Kar Yağdı!

Çanakkale yaşam savaşı veriyor. Bir yanda Siyanürlü Altın madenciliği, diğer yanda Termik Santraller.. TBMM'de ise iktidar, oyları ile çevreyi katledenlere destek verirken; muhalefet partileri ise oylamaya hadi katılmayarak doğayı kaderine terk etti. Oylamaya katılan  CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan katliama dur diyen 36 Milletvekilinden biri oldu...

 

Türkiye'de bulunan 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2 buçuk yıl daha erteleyen kamuoyunda 50.Madde olarak bilinen kanun teklifi AKP ve MHP'li vekillerin oyları ile kabul edildi. 15 Termik santrali halkı zehirlemeye 2,5 yıl daha devam edecekler. Muhalefet ise 50.Madde oylamasında yine TBMM salonunda olmadığı ortaya çıktı!

 

Aralarında Çanakkale'nin Çan ilçesinde yıllardır hava kirliliği yaratarak halk sağlığına büyük zarar veren 18 Mart Termik Santralinin olduğu 15 termik santralin çevre yatırımlarını tamamlaması için 2,5 yıl daha bekleyeceğiz. Çünkü Türkiye'de bulunan 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2 buçuk yıl daha erteleyen kanun teklifi AKP’nin 203 ve MHP’nin 14 oyuyla kabul edildi. CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi’nin, çevre yatırımlarını yapmayan Termik santrallerin havayı kirletme iznini uzatan 50. Madde oylamasına katılmadıkları ortaya çıktı.

 

TERMİK SANTRALLERE SADECE 36 VEKİL HAYIR DEDİ!

TBMM'de dün gece oylanan meşhur 50.Madde için 290 milletvekili bulunan AK Partinin 203 milletvekili, 49 milletvekili bulunan MHP'nin 14 milletvekili evet oyu verdiler.

 

TBMM'de 139 milletvekili bulunan ana muhalefet partisi CHP'nin sadece 25 milletvekili oylamaya katılarak hayır oyu verdi! 62 milletvekili bulunan HDP'den 4 milletvekili, 39 milletvekili bulunan İYİ Partiden 7 milletvekili oylamaya katılarak hayır oyu verdiler. 2 milletvekili bulunan Saadet Partili milletvekillerinin ikisi de oylamaya katılmadı!

 

KAZDAĞLARI ARAŞTIRMA ÖNERGESİNDE DE AYNI YAŞANDI!

Çanakkale'nin Kirazlı-Balaban bölgesinde büyük tepki çeken Siyanürlü Altın Madenciliğinin zararlarının araştırılması için CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan tarafından araştırma komisyonu kurulması için önerge verilmişti. Aynı şekilde büyük tepki çeken oylamada AKP ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile önerge red edilirken; Muhalefet partilerinin oylamada mecliste bulunmadıkları ortaya çıkmıştı.

 

ÇAN 18 MART TERMİK SANTRALİ ZEHİR SAÇIYOR!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde kurulu bulunan 18 Mart Termik Santrali de zehir saçan ve bacasında filtre bulunmayan 13 termik santral arasında yer alıyor. Bilindiği gibi Çan 18 Mart Termik Santrali yaydığı zehirli gazlar nedeniyle AB normlarının çok üzerinde hava kirliliği yaratarak sıklıkla gündem oluyor, çevrecilerin tepkisini çekiyordu.

FACEBOOK YORUM
Yorum