içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

Halk Cengiz'e ÇED Yaptırmadı!

Tarih: 16-09-2020

Halk Cengiz'e ÇED Yaptırmadı!

Günlerdin iptal edilmesi çağrısında bulunulan, bu sabah ise jandarmanın 4 farklı noktada ÇED Toplantısına katılmak isteyenleri GBT sorgusundan geçirmesine rağmen Çan, Bayramiç, Küçükkuyu, Edremit gibi ilçelerden gelen vatandaşların katılımıyla ÇED toplantısına katılım yüksek oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Doğa hakları ve Çevre konularından sorumlu Genel Başkan yardımcısı Ali Öztunç, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve Balıkesir CHP Milletvekilleri de toplantıya katıldılar.

 

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ VEKİLLER SİPER OLDU

Cengiz Holding Halilağa Bakır ve Altın Madeni Projesi için yoğun güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri ile yöre halkı arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Jandarma ekipleri müdahalede bulunurken araya giren CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Ali Öztunç ve diğer CHP Milletvekilleri olayların büyümesini engelledi. Jandarma ekiplerinin sıktığı biber gazının hedefleri arasında olayları yatıştırmaya gayret eden Bayramiç Belediye başkanı Mert Uygun oldu. Biber gazından etkilenen Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’a vatandaşlar müdahale de bulundu. Araya giren CHP’li milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları ise Jandarma ekiplerini ikna ederek olayların büyümesini engellediler. Jandarma müdahalesinde çıkan arbede de Çanakkale İl Genel Meclis üyesi CHP'li Erdal Güler de gözaltına alınmak istendi.

TOPLANTI “HALKIN YOĞUN TEPKİSİ” NDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Cengiz Holding’in Halilağa Bakır ve Altın Madeni projesini engellemek isteyen çevre örgütleri Jandarma kontrol noktaları nedeniyle toplantıya katılamazken; yöre köylülerinin yanı sıra Çan, Bayramiç, Edremit ve Küçükkuyu’dan gelen vatandaşlar toplantının başlamasıyla birlikte yoğun tepki gösterdiler.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin anonslarına rağmen vatandaşların tepkisi daha da artınca yetkililer toplantının iptal edildiğini duyurdular. Toplantının iptal tutanağına ise “Halkın yoğun tepkisi nedeniyle iptal edilmiştir” ifadeleri yer aldı. Toplantının iptal edilmesi büyük sevinç yaratırken; bir sonraki toplantının tarihinin ise önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor.

FACEBOOK YORUM
Yorum