içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

Hastane Büyük, Kadro Küçük!

Tarih: 28-08-2019

Hastane Büyük, Kadro Küçük!

Türk Sağlık Sen Ç.kale Şube Başkanı Turan Çavdar ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesindeki Personel yetersizliğini gündeme getirdi. ÇOMÜ Hastanesinde 30 hastaya 1 hemşirenin bakmak zorunda olduğuna dikkat çeken Çavdar; "18 Mart  Üniversite  hastanesi  yeni binasına taşınmasının üzerinden bir hayli zaman geçmiştir. Ancak; sorunlarının bitmediği gibi yenileri  de eklenmeye devam etmiş ve artmak suretiyle devam  etmektedir. Eski hastanesinin fiziki yapısından kaynaklanan sorunları çözmüş olsak da içerisindeki çalışma koşullarını değiştirmedikçe sorunları çözmüş sayılmayız.Yeni binanın metrekare olarak büyümesinden kaynaklı personel sıkıntısı hat safhaya varmıştır" dedi.

 

30 HASTAYA 1 HEMŞİRE DÜŞÜYOR!

Türk Sağlık Sen Ç.kale Şube Başkanı Turan Çavdar açıklamalarının devamında; "Eski yerinde yaşanan personel sıkıntısı yeni binada katlanarak artmıştır. Servislerde nöbet tutmak suretiyle çalışan hemşirelerin 30 yataklı servislerde tek başlarına nöbet tutmaları iş yükünün ne derecede yoğun olduğunun göstergesidir. Az personelle çok iş yapmak artık zamanımıza uygun bir çalışma yöntemi değildir. Yeni binaların fiziki şartlarının düzelmesinin hizmet veren anlayışta da değişmesi en önemli beklentimizdir. 2019 yılı için planlanan 180 kişilik personel alımının kalan 90 kişilik grubunun ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir. Hizmetin kalitesini arttıracak anlayış içerisinde sağlık hizmeti verenlerle olduğu unutulmamalıdır. 30 yatak sayısı bulunan servislere tek hemşireni sabaha kadar nöbet tutmak suretiyle hizmet vermesi sağlık hizmetinin ne kadar kaliteli olacağının değerlendirmesini  kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

 

HİÇ KİMSE EKSİK PERSONELLE KALİTELİ HİZMET BEKLEMESİN!

ÇOMÜ Hastanesinde yaşanan personel sıkıntısının hastane kalitesini de düşürdüğünü ifade eden Çavdar yetkililere seslenerek; "Sağlık çalışanlarının ekonomik olarak sıkıntı yaşadığı bu dönemde birde iş yüklerinin bu denli çok olması çalışanların tükenmişlik yaşamasına vesile olmaktadır. Unutulmamalıdır ki çalışanlar aynı zamanda vatandaş anne baba ve eştirler. 24 saat nöbet tutmuş bir sağlık personeli bu yoğunluk sonrası evine eşine çocuklarına ne şekilde zaman ayıracaktır. Kimse bu denli yoğun ve eksik personelle hizmet kalitesi beklemesin. Buradan siyasete, YÖK Başkalığına, Sayın  Rektöre seslenmek istiyorum; 2019 yılı için alımı yapılacak olan ve genel bütçe uygulamasıyla hayata geçirilecek olan sağlık personeli alımı artık zaruri hal almıştır. Lütfen gerekli çalışmayı başlatın. Üniversite hastanesinin kaliteli hizmet vermesi ve personelinin maksimum motivasyonunu sağlama için bu olmazsa olamaz hal almıştır. Bu olaylara gösterecekleri  hassasiyetten dolayı tüm yetkililere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

FACEBOOK YORUM
Yorum