içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

İrfan Mutluay Görevine Döndü

Tarih: 03-06-2022

İrfan Mutluay Görevine Döndü

Mart ayının son günlerinde Çanakkale Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 'Pitbull' cinsi köpeklerin birbirlerine uyguladıkları vahşet görüntüleri Mehmet Keskin isimli bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı. Ortaya çıkan görüntüler sonrasında İçişleri Bakanlığı harekete geçmiş, Barınaktan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı ile Veteriner Müdür Vekili Mustafa Cesur’un görevden uzaklaştırıldığı Çanakkale Valiliğince duyurulmuştu.

 

KARAR BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İrfan Mutluay’ın müfettişlerce Görevden Uzaklaştırılması Çanakkale’de büyük tepki çekmişti. CHP İl Yönetimi karara tepki gösterirken; Sendikalar ise destekledikleri İrfan Mutluay için basın açıklaması düzenleyerek desteklerini dile getirmiş; kararın tekrar gözden geçirilmesini talep etmişlerdi.

 

YÜRÜTMEYİ DURDURMAK İÇİN DAVA AÇMIŞTI

Müfettişler tüm itirazlara rağmen kararlarında geri adım atmayınca İrfan Mutluay, Çanakkale İdare Mahkemesine giderek; görevden uzaklaştırma kararı için yürütmeyi durdurma davası açmıştı. Yaklaşık iki aylık süreçte mahkemeden bir karar çıkmazken; 2 Haziran 2022 tarihi itibariyle İrfan Mutluay Belediye Başkanlığı görevine döndü!

ÜLGÜR GÖKHAN TEKRAR ATAMA YAPTI!

Görevine iade edilen İrfan Mutluay, Aynalı Pazar Gazetesine yaptığı açıklamada görevinin başında olduğunu, eskisinden daha da fazla çalışarak Çanakkale halkına hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. İrfan Mutluay yaptığı açıklamada; “İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin soruşturma sonucunda hazırladıkları raporun sonucu henüz elimize ulaşmadı. Ben de bu süreçte Çanakkale İdare mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurma davası açmıştım. Mahkemenin Yürütmeyi Durdurma davalarında ivedilikle karar vermesi gerekirken bugüne kadar lehime veya aleyhime bir karar çıkmadı. Yasalarımızda açığa alma veya görevden uzaklaştırma kararları ile ilgili bir madde de ‘açığa alınan kişi hakkında süreç sonlanmamış ise; 2.’nci ayın sonunda atamaya yetkili olan idare durumu değerlendirir; gerekli görürse göreve iade kararı verebilir” şeklinde. Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’da ilgili yasalar çerçevesinde görevime tekrar dönmem konusunda takdir hakkını kullanmıştır. Kendilerine kararlarından dolayı teşekkür ediyorum; bu süreçte beni yalnız bırakmayan herkese de ayrıca teşekkür ederim. Görevimin tekrar başındayım; eskisinden daha da çok çalışarak Çanakkale halkına hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

FACEBOOK YORUM
Yorum