içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

Karina Deniz Kültürü Merkezi Dardanel İşbirliğiyle Kapılarını Açıyor

Tarih: 30-11-2021

Karina Deniz Kültürü Merkezi Dardanel İşbirliğiyle Kapılarını Açıyor

Dardanel, uzun yıllardır varlığını sürdüren ve onlarca farklı medeniyete ev sahipliği yapan Çanakkale’nin ekonomi ve istihdamına yön vermeyi sürdürüyor. Çanakkale’de kurulan tesislerinde Türkiye’yi ton balığıyla tanıştıran ve binlerce kişiye istihdam sağlayan Dardanel’in bölgedeki başarısı bununla da sınırlı değil. Aynı zamanda Çanakkale’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olarak eğitimden sanata, spordan sosyal sorumluluk yatırımlarına, topluma değer katan çalışmalarla da öncü rolünü sürdüren Dardanel’in bu yatırım ve iş birliklerinde en yeni adresi Karina Deniz Kültür Merkezi oldu.

 

Çanakkale Belediyesi tarafından geliştirilen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Dardanel iş birliğinde hayata geçmeye hazırlanan kültür merkezi, şehrin yeni buluşma ve deneyim merkezi olmaya da aday. Çanakkale’nin yanı sıra çevre illerin de sosyal yaşamını renklendirmeye hazırlanan Karina Deniz Kültürü Merkezi’nde Dardanel ayrıca inşa edeceği akvaryumla şehrin doğal su ürünleri çeşitliliğini ve ekosistemini ziyaretçilerle buluşturacak.

 

“GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRECEK GENÇLERE YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu önemli iş birliğine ilişkin açıklama yapan Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, “Çanakkale, markamızın doğduğu ve büyüdüğü yer. Bölgenin en büyük yatırımcıları arasında olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 1984 yılından bu yana bölgede yatırımlarını sürdüren ve adını da şehrin kendisinden alan Dardanel’in Çanakkale’nin toplumsal yaşamına da katkılarının devam edeceğinin altını çizen Önen, “Bu yatırımlarımızı en az ticari başarılarımız kadar önemsiyoruz. Bugüne kadar Çanakkale Dardanel spor başta olmak üzere bölgede birçok farklı alanda topluma dokunan ve fayda sağlayan işlere imza attık. Çanakkale’nin toplumsal yaşamını etkilemeye ve deniz kültürü konusunda bilinçlendirmeye yönelik bölgeye katma değer sağlamaya hazırlanan Karina Deniz Kültürü Merkezi için yaptığımız iş birliği de bu vizyonun bir sonucu” dedi.

 

Önen sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemiz tarafından hayata geçirilen bu merkezin destekçileri arasında yer almak, bizim için öncelikle doğduğumuz ve büyüdüğümüz bu topraklara bir gönül borcudur. Çanakkale Üniversitesi ile birlikte yola çıktığımız değerli projemizle bu merkezin geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımız ve gençlerimizin eğitim, öğretim deneyimine de katkı sunacağını öngörüyoruz. Onlar için attığımız her adım bizi mutlu ediyor; yatırımlarımız da bu vizyonda devam edecek. Böylesine değerli bir projeyi hayata geçirme şansı elde ettiğimiz Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne sizler aracılığıyla bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. ”

 

ÇANAKKALE DENİZ KÜLTÜRÜ MERKEZİ’NDE

Çocuk ve gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan kültür merkezinde birbirinden farklı deneyimleme alanları bulunuyor. Kapalı ve açık alanlarda yer alan akvaryumlar, alg üniteleri, VR teknoloji bölümü, denizcilik bölümü, sergi ve koleksiyon bölümleri, bu alanlardan sadece birkaçı… Çanakkale ile özdeşleşen sualtı ve rüzgâr sporları, sportif balıkçılık atölyelerinin yanı sıra katılımcılar, oyun aktiviteleri ve deniz temalı oyun parkı gibi alanlarda da keyifli vakitler geçirirken, Piri Reis haritası ve bilgilendirme panoları eşliğinde Çanakkale’ye dair ne varsa hepsini öğrenebilecekler.

FACEBOOK YORUM
Yorum