“Kentlilerimiz İle Dayanışmayı Yükseltiyoruz”
Tarih: 28-10-2024
Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, belediyenin yürüttüğü çalışmalar ve devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulundu. 7'den 77'ye ihtiyaç sahiplerine yardımların aralıksız devam ettiğini açıklayan Erkek, aynı zamanda Cuma Pazarı, Cennete Otoparkı gibi projeler hakkında da bilgi verdi.
“KENTLİLERİMİZ İLE DAYANIŞMAYI YÜKSELTİYORUZ”
Çanakkale Belediyesi olarak sosyal belediyecilik ilkesi ile hareket ettiklerini, belediye bütçesinden dar gelirli ailelerin yanı sıra ilköğretim öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar birçok yardım yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Muharrem Erkek; “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereğince dayanışmayı yükseltiyoruz. Keşke hiçbir aile ve çocuk yardıma muhtaç olmasa. Yoksullukla mücadele ediyoruz, yoksulluğu yenmeye çalışıyoruz. Birçok çocuğumuza kırtasiye, beslenme çantası veriyoruz. Halk kart uygulamamız, sıcak yemek yardımı, üniversitede çorba ikramlarımız var. KPSS desteği veriyoruz gençlerimize. Genç kızlarımız ve kadınlarımız için aşı uygulaması başlatmıştık. Kültür çocuk evlerinde çocuklarımıza ciddi eğitimler veriliyor. Tabi bunlarında bütçemize ciddi yükleri oluyor. Ancak bunları arttırarak devam edeceğiz” dedi.
“CAN DOSTLAR REHABİLİTASYON VE BARIN MERKEZİ İHALESİ TAMAMLANDI”
Çanakkale’de sokak canlılarına yönelik duyarlılığın yüksek olduğunu, bunun kendisini de mutlu ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Muharrem Erkek yeni rehabilitasyon ve barınma merkezi ihalesinin de tamamlandığını açıkladı. Erkek; “Can dostlarımız için yeni rehabilitasyon ve barınma merkezinin ihalesini tamamladık. İhalesi bitti yakında inşasına başlanacak” dedi.
EKOLOJİK KREŞ, BİLİM MERKEZİ VE KENT PARK PROJESİ
Çanakkale’deki tüm çocukların ve gençlerin faydalanabileceği aynı zamanda vatandaşların da sosyalleşebileceği projeleri kısa süre içerisinde tamamlamak için çalışmaların devam ettiğini açıklayan Belediye Başkanı Muharrem Erkek; “Esenler mahallemizde Ekolojik Kreş, Çocuk ve Bilim Merkezimizin mimari projesi tamamlandı, yakında ihalesine çıkacağız. Parklarımızı arttıracağız, 75 dönümlük Kent Parkımızı önemsiyoruz; Halk Bahçesinin 2,5 katı büyüklüğünde. Projemiz hazırlandı, yılsonu gibi ihalesine çıkmayı planlıyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak istiyoruz. Çanakkale çok daha yeşil bir il olmalı. Bu proje içerisinde çocuklar için çok önemli merkezler, kütüphane, etüt merkezi, bunun yanında 10 dönümlük alana spor sahaları yapacağız. Esenler mahallemiz çok hızlı büyüyor, hem Çanakkale’ye hem Esenler mahallemize çok ciddi hizmet verecek alan yaratacağız. Yürüyüş, koşu parkurları olacak. Okullarımız da var bölgede; burayı sadece yeşil alan değil; sosyal ve kültürel alan olarak düşünüyoruz” dedi.
“HALKIMIZ BİZE ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK VERDİ”
Çanakkale Belediye Başkanı olarak doğduğu, büyüdüğü ve yaşadığı şehre hizmet etmekten dolayı büyük onur duyduğunu ifade eden Muharrem Erkek; “Şunu çok samimi bir şekilde söylemek isterim; insanın doğduğu, büyüdüğü ve yaşadığı memlekete hizmet etmesi çok onurlu bir şey. Benimde siyasi hayatımın en onurlu görevi. Belediye başkanlığı ile milletvekili siyaseti çok farklı. Halkımız bize önemli bir sorumluluk verdi; şimdi sorumluluklarımızın bilinci ile daha çok dikkatli hareket ediyoruz. Çanakkale’nin sorunlarına, yerel demokrasi, yerelin sorunlarıyla birlikte öncelik veriyoruz. Önceliğimiz Çanakkale’nin sağlıklı ve planlı bir şekilde büyümesi için çalışmaları yürütmektir. Çanakkale’nin tüm değerlerini ön planda, katılımcı ve halkçı bir anlayışla, çevre ve doğa ile uyumlu sürdürülebilir hizmetler yapmaktır. Akıllı ve dirençli kent haline gelmektir” dedi.
“ÇANAKKALE BELEDİYESİ 2 YIL İÇERİSİNDE TAMAMİYLE DİJİTALLEŞECEK”
Çanakkale Belediyesinin birçok projesinden birisinin de çağa uyum sağlayacak yenilikleri vatandaşların hizmetine sunmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Muharrem Erkek tüm bu projleri de katılımcı ve yerel demokrasi ile birlikte yaptıklarını söyledi. Erkek; “Çanakkale belediyesini tam anlamıyla dijital belediyecilik haline getireceğiz. Yakında ihalemiz olacak; iki yıl gibi bir süreçte Çanakkale belediyesi tamamen dijital belediyeciliğe, akıllı belediyeciliğe geçmiş olacak. Katılımcı ve yerel demokrasiye çok önem veriyorum. 15 tema belirledik; turizmden çevreye kadar her konu ile ilgili her bir tema için paydaş toplantıları yaptık. Konularında uzman, akademisyenlerin olduğu, işletmelerin olduğu STK’ların katılımlarıyla 700 kişiden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşti bunlar. Stratejik planımızı hazırlarken bile çok ciddi paydaş toplantılarıyla bunları yaptık. Çanakkale’de sivil inisiyatif çok ciddi çalışmalar yaptı. Bunları ciddi bir şekilde sürdürmemiz, tekrar canlandırmamız gerekiyor. Bunlarla da ilgili çalışmalarımız var. Çanakkale’de yaşayan herkes bu kentin tarihini, sokaklarını, sokak adlarını bilmeli, değerlerini, kültürünü koruyarak gelecek nesillere aktaracak şekilde ilerlemek istiyoruz” dedi.
“CUMA PAZARI ÇOK ÖNEMLİ, YENİLEMEK ZORUNDAYIZ”
Cuma Pazarını yenileyeceklerini açıklayan Belediye Başkanı Muharrem Erkek; Cennet Otoparkı sorunu ile Etüt merkezleri, inovasyon merkezi gibi projeler hakkında da bilgi verdi. Erkek; “Cuma Pazarı ile ilgili projemiz var, önümüzdeki süreçte esnafımızla toplantılar yapacağız. Cuma Pazarı çok önemli, yenilemek zorundayız. Çözülemeyen küçük sorunlar var mülkiyet sahipleri ile özellikle Cennet Otoparkı denilen yer gibi. Etüt Merkezleri yapmak istiyoruz kentin birçok bölgesine; yaşayan kütüphaneler gibi. Birçok öğrenci ders çalışabileceği yerler arıyor. Gençlerimiz için inovasyon merkezi de yapacağız. Bunlarla ilgili altyapılar tamamlanmış durumda; yerleri hazır, projeleri hazırlanıyor. Şirketimizi de güçlendirmek istiyoruz; bazı ihalelere şirketimiz de girip bunları yapabilir” dedi.
“İL GENELİNDEKİ TÜM SAĞLIK TESİSLERİNİN DEPREME DAYANIKLILIĞINI ÖLÇÜYORUZ”
Çanakkale Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğü işbirliği ile il genelindeki tüm sağlık tesislerinin depreme dayanıklılığını tespit etmek için çalışma başlattıklarını açıklayan Belediye Başkanı Muharrem Erkek; “Önemli olan şirketimizin yapım işlerini, inşaat işlerini de yapabilecek güçlü bir noktaya getirmek. Bu konuda Afet İşleri Müdürlüğümüz il sağlık müdürlüğü ile çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Merkezde bütün hastaneler ve sağlık ocakları binaları ile ilgili çalışmaları yaptılar. 26 sağlık tesisisin risk haritası hazırlandı. Şimdi de il genelindeki tüm hastane, sağlık ocaklarının röntgenleri çekiliyor. Bunlar görünmeyen ama ciddi çalışmalarımız. Çanakkale’nin dirençli kent olması açısından önemli çalışmalar. Yap test laboratuarımız vardır ona bir de zemin test laboratuarımızı ekledik, onlarda çalışıyorlar” dedi.
“ÇANAKKALE DİRENÇLİ BİR KENT OLACAK”
Çanakkale’nin depreme karşı Dirençli Kent olması için Afet İşleri müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalara da değinen Belediye Başkanı Muharrem Erkek; “Şehrin ana cadde ve kavşak noktalarında 763 betonarme ve 69 yığma binada incelemeler yapıldı. Risk derecelerine göre mülk sahiplerine bilgilendirmeler yapıldı. 454 işyeri ruhsatı başvurusunda statik projeye uygunluk kontrolü yapıldı, risk analizlerine göre güçlendirme projeleri istedik. Çanakkale’nin zemin haritası güncellemesi yapıldı. Afet izleme birimimiz var; şehir içinde 12 adet ivme ölçer ile hizmet binamıza ait deprem otomasyon ve erken uyarı sistemi entegre edildi. Afet çalıştayı için çalışıyoruz; Üniversite, Valilik ile mahalle bazında afet öncesi ve sonrası için yapılacaklar ile ilgili eğitimler düzenlenmesi için protokol imzaladık. Vatandaşlarımızın deprem nedeniyle ne can kaybı ne de mal kaybı yaşamalarını istemiyoruz. Hedefimiz Çanakkale’yi Dirençli Kent haline getirmektir” dedi.