içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

Lâpseki Belediyesi 51 Bin Domates Fidesi Dağıttı

Tarih: 25-05-2022

Lâpseki Belediyesi 51 Bin Domates Fidesi Dağıttı

Belediye Hizmet Binası önünde kurulan stantlarda Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Başkan Yardımcıları Aynur Bozkurt, Necdet Çelik vatandaşlara domates fidesi dağıtımı yaptı. Yoğun ilgi gören 51 Bin kök ata tohumu Çanakkale Domatesi fidesi dağıtımında basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “Geçen sene ilk defa Lapseki’de domates fidesi dağıtımını yaptık. Bu sene 37. Geleneksel Kiraz Festivali kapsamında ikincisini yapıyoruz. Geçen sene alıp dikenler çok memnun kalmışlar ve bu sene yoğun talep olduğu için daha fazla getirttik” ifadelerini kullandı.

KİRAZ FESTİVALİ 20-26 HAZİRANDA GERÇEKLEŞECEK

Konuşmanın devamında vatandaşlara önemli bir hatırlatma yapan Başkan Yılmaz, kirazın bu sene geç olması sebebiyle Geleneksel Kiraz Festivalinin 20-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleşeceğini kaydetti. Başkan Yılmaz “Kirazın bu sene geç olması sebebiyle kiraz festivalini 20 ila 26 Haziran tarihleri arasında yapacağız. 2 yıl süren pandemi sürecinden sonra dolu dolu kutlamak istiyoruz. Bir hafta boyunca tüm günlerde programlar ve etkinlikler yer alacak. Vatandaşlarımızı 20-26 Haziran 37. Geleneksel Kiraz Festivaline davet ediyoruz. En son 26 Haziran akşamı Zara konseriyle etkinliklerimiz sona erecek. Uluslar arası programlarımız da olacak. İçerisinde güreşler, halk oyunları, tarım fuarı gibi renkli etkinliklerimiz de olacak. Domates fidemizin dağıtımı devam ediyor. Tüm Lâpsekili hemşerilerimize yetecek kadar domatesimiz var. Tabii ki de dağıtımı kadar ekilip, yetiştirilmesi de önemli. Vatandaşlarımız domatesleri yetiştirdikten sonra ikram etmek için bizleri de davet ediyor. Bu çok memnuniyet verici bir durum” ifadelerine yer verdi.

RAHATSIZLANAN VATANDAŞA İLK MÜDAHALEYİ BAŞKAN YILMAZ YAPTI

Fide dağıtımı esnasında fenalaşarak yere yığılan vatandaşa Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ilk müdahaleyi yaptı. Başına aldığı darbe sonucu kanaması olan vatandaş için Zabıta ekiplerini seferber eden Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, özel aracıyla hastaneye sevk ettirerek evine kadar bırakılması talimatını verdi. Olayı gören vatandaşlar sağduyulu davranış için Başkan Yılmaz’a “Allah razı olsun” dedi.

FACEBOOK YORUM
Yorum