içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

Rum Vatandaşın Ölümünde 3 Tutuklama

Tarih: 24-05-2019

Rum Vatandaşın Ölümünde 3 Tutuklama

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi Yeni Mahalle Zarife Tepe Mevkiinde 13 Mayıs 2019 günü saat 18.00 sıralarında Zafir Pinar isimli Rum vatandaş evinde öldürüldü. Elleri ve ayakları plastik kelepçeyle bağlanan ve darp edildiği tespit edilen Zafir Pinar'ın öldürülmesi ada da büyük tepki ve üzüntüye sebep olmuştu.

 

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada Çanakkale Jandarma Komutanlığı özel ekip oluşturarak olayı incelemeye başladı. Yapılan çalışma sonucunda 8 kişinin kimliği tespit edildi. Şahısların yakalanması için başlatılan çalışma kapsamında Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde olaya karıştığı tespit edilen A.A., A.K., M.S.  A.B. ve B.C.B. isimli 5 şahıs ile İstanbul'a kaçtıkları tespit edilen E.B., E.B., K.A. isimli 3 şahısın ikametlerin eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. İstanbul'da yakalanan 3 şüpheli şahıs Gökçeada'ya getirildiler.

 

OTOMATİK SİLAHLAR, KELEPÇE VE ÇEŞİTLİ MİKTARDA PARA

Yağma ve Kasten Adam Öldürme şüphesiyle gözaltına alınan şahısların ev ve üzerlerinde yapılan amalarda; 1 adet markasız ve seri numarası olmayan toplu tabanca, 1 adet 25 kalibrelik Colt Automic tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 3 adet şarjör, 97 adet kurusıkı tabancaya ait tabanca fişeği, 15 adet 25 kalibrelik Colt Automic tabancaya ait fişek, 1 adet köstekli saat, 5 Bin 800 Euro, 100 ABD Doları, 3 Bin 820 TL, 1 adet altın bilezik, 1 adet yüzük, 5 adet tuşlu cep telefonu, 5 adet akıllı telefon, 1 adet flash disk, 14 adet siyah renkli plastik kelepçe, 1 adet pasaport, 1 adet Samsung S10 cep telefonu, 1 adet dürbün, 1 adet cüzdan, 2 adet tabanca kılıfı, 3 adet sırt çantası, 1 adet yunan parası, 7 adet sim kart ele geçirildi.

 

Eş zamanlı operasyonlar sonucunda yakalanan 8 şahıs yapılan sorgulama ve ifadelerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcılığına getirildi. A.A., E.B., B.C.B ve A.K. isimli 4 şahıs Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile salınırken; E.B., K.A., M.S. ve A.B isimli 4 şahıs ise mahkemeye sevk edildi.  Gökçeada Sulh Ceza Mahkemesince görülen duruşmada 1 şahıs Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldı. Diğer 3 şahıs ise tutuklanarak Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

FACEBOOK YORUM
Yorum