içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

“Söz Verdiniz, Sadece Yüzde 14’üne Yardım Ettiniz”

Tarih: 09-07-2021

“Söz Verdiniz, Sadece Yüzde 14’üne Yardım Ettiniz”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan,Gelibolu Yarımadası’nda geçtiğimiz yaz meydana gelen orman yangınında zarar gören tarım alanları için iktidarın “Tarımsal hasarları karşılamak için fon tahsis edeceğiz” şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, “Aradan geçen bir yıla rağmen köylülerimizin zararlarının sadece yüzde 14'ünün karşılandığını öğrendik. Tarım Bakanı’na sözlerine hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

 

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, geçtiğimiz yıl Gelibolu’nun Ilgardere ile Eceabat’ın Kumköy ve Yalova köylerindeki tarım alanlarına da zarar veren orman yangınını Meclis Gündemine taşıdı. Özgür Ceylan, orman yangınında 500 hektar çam ormanı ile tarım alanlarının da zarar gördüğünü belirterek, “Bu yangından ötürü mağdur olan çiftçilerimizin tarım sigortasının olup olmadığına bakılmaksızın zararlarının karşılanması için kanun teklifi de vermiştik” diye konuştu. Özgür Ceylan, yangın sonrası AKP Çanakkale Milletvekilleri ile yangın bölgesini ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin“Yangın tarım alanlarını da etkilemiş durumda. Tarımsal hasarları karşılamak için fon tahsis edeceğiz”şeklinde vaatte bulunduğunu belirterek, Ancakaradan geçen bir yıla rağmen köylülerimizin zararlarının sadece yüzde 14'ünün karşılandığını öğrendik” dedi.

Özgür Ceylan, köylerdeki üreticilerin ancak yüzde 10’unun TARSİM'li olduğunu ve onlara dahi ödemelerinin yapılmadığını belirterek, “80'in üzerindeki çiftçi bir yıldır zararlarının devlet tarafından tazmin edilmesini bekliyor. Buradan iktidar yetkililerine sözlerini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

FACEBOOK YORUM
Yorum