içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

“Tarafını Seç, Doğanı Koru”

Tarih: 24-06-2022

“Tarafını Seç, Doğanı Koru”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda dönem bitmiş olmasına rağmen sosyal sorumluluk projeleri yapılmaya devam ediyor. Yüksekokulun Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Deniz Erol ve Orkun Yılmaz çevre kirliliği ve iklim krizine dikkat çekmek için ‘Tarafını Seç, Doğanı Koru’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında, sigara izmariti atık kutuları tasarladılar. Tasarımın ardından yapımı tamamlanan şeffaf izmarit kutuları, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü işbirliğiyle plajlara yerleştirildi.

 

DİNLEDİĞİ MÜZİK GRUBUNA GÖRE..

Üzerlerinde insanların sevdikleri müzik türleri gibi farklı sorular bulunan ve sorunun cevabına göre sigara izmaritlerinin atıldığı kutular, bir yarışma düşüncesi içinde insanlara izmaritlerini yerlere değil de çöp kutularına atmaları amacıyla tasarlandı. Öğrenciler projelerini ve tasarladıkları kutuları, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne sundular. ‘Tarafını Seç Doğanı Koru’ sloganıyla gerçekleştirilen projeye Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcarile Müdürlük personeli Burhan Akkuş tam destek verdi.

BAŞKAN GÖKHAN PROJEYE DESTEK VERDİ

Hazırlanan izmarit kutularının ilk ikisi Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı Mavi Bayrak Etkinliği’nde Güzelyalı Halk Plajına yerleştirilirken, hazırlanan kutular da Dardanos ve Yeni Kordon gibi diğer mavi bayraklı plajlarda kullanıma açıldı. Sigara kutularının üzerinde sigaranın sağlığa verdiği zarara ilişkin bilgilendirme yazıları yazan öğrenciler, hedeflerinin sigarayı bırakmayan insanların, sigaralarını mavi bayraklı plajlara başta olmak üzere çevreye atmamaları olduğunu anlattılar.

 

‘Tarafını Seç, Doğanı Koru’ sosyal sorumluluk projesi; Öğr. Gör. Seçil Düztepe ve Öğr. Gör. Onur Bayram’ın yürüttüğü iki farklı ders kapsamında hazırlanırken; atık kutularının kullanıma sunulduğu benzer çalışmaların aksine öğrenicilerin projesi, atık kutularının plajda kullanıldığı ilk uygulama olarak dikkat çekti. Çevreye duyarlılıkları ve projeleri dolayısıyla öğrencileri tebrik eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’de yaşayan herkesin öğrencilerle aynı duyarlılığa sahip olmaları temennisinde bulundu.

FACEBOOK YORUM
Yorum