içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

"Toplu Taşıma Sistemi Acilen Revize Edilmeli"

Tarih: 09-10-2019

Çanakkale Belediye meclisinde alınan karar ile Çanakkale şehir içi otobüs ücretlerinde yeni tarifeye geçildi. Yüzde 15'e yakın oranında zam yapılan tarifelere göre; öğrenci ücretleri 2,10 lira olurken; tam yolcu ücretlerinin ise 3,25 liraya yükseltilmesine karar verildi. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, yapılan zamların Çanakkale halkına ek maliyet getirdiğine ve halkta mutsuzluk yarattığına dikkat çekti. Ulaşımda köklü bir revizyona ihtiyaç olduğunu belirten İYİ Partili Gapran, bir dizi önerilerde bulundu.

 

"ESNAF MUTSUZ, HALK MUTSUZ.. ZAMLAR ÇÖZÜM DEĞİL"

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran yayınladığı açıklamasında; "Malumunuz üzere şehir içi otobüs ücretlerine öğrenci 2,10 TL, tam yolcu 3,25 TL olmak üzere ortalama  %15 üzeri oranda Çanakkale Belediyesi tarafından zam yapılmış bulunmaktadır. İYİ Parti olarak Çanakkale’nin toplu taşıma sistemi ile alakalı çözümün zam olmadığını düşünüyoruz. Muhakkaktır ki bu zam artan girdi maliyetleri, her gün gelen zamlar ile zorunlu hale gelmiştir. Fakat bu zam bir çözüm değildir. Bu sadece günü kurtarmaktır. Çanakkale toplu taşıma sisteminden ne araç sahipleri, ne öğrenci kardeşlerimiz, ne emekçi şoför arkadaşlarımız, ne de Çanakkale halkı mutlu değildir. Bu çeşitli zamanlarda yaptığımız anketlerde net olarak görülmektedir. Burada tüm taraflara görev düşmektedir. Ancak en büyük görev, işi organize eden olarak Çanakkale Belediyesindedir" dedi.

 

"ARAÇ SAHİPLERİ İÇİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ FAKAT ZAM DAR GELİRLİY VURULAN DARBEDİR"

Otobüs şoförlerinin artan maliyetleri nedeniyle zam yapıldığının farkında olunduğuna dikkat çeken İYİ Parti Merkez İlçe başkanı Necati Gapran; "Yapılan bu zammın araç sahipleri için ne kadar önemli ve mühim olduğunun farkındayız. Fakat bugün araç sahipleri için yapılan bu haklı zammın, dar gelirli vatandaşa vurulmuş bir darbe daha olduğunu söylemezsek haksızlık yapmış oluruz. Eleştiren değil, yapıcı bir parti olarak sadece eleştirmeyi doğru bulmuyoruz. bugün ki noktaya gelinmesinin ve de kalıcı çözümlerin partimizce tespitlerini de paylaşmak isteriz" ifadelerini kullandı.

 

"ÜCRETSİZ BİNİŞLER HUZURSUZLUK YARATIYOR"

Bir dizi öneri sıralayan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran; "Çeşitli meslek grupları ile 17 yıldır ülkeyi yönetenler tarafından sosyal yardım adı altında getirdiği ücretiz binme hakları, diğer özellikle dar gelirli vatandaşlar arasında ciddi bir huzursuzluk getirdiğini görüyoruz. İYİ Parti olarak sosyal bir devletin amacının, sosyal yardımları arttırmasını değil, sosyal yardıma ihtiyaç sahibi insan sayısını azaltması yönünde olması gerektiğini düşünüyoruz. Fakat ne yazık ki açlık ve yokluk sınırı altında geliri olanların sayısı günden güne artmaktadır" dedi.

"BELEDİYE PERSONELİNİN YAKINLARI MESAİ SAATLERİNDE ÜCRETSİZ BİNEBİLSİN"

Çanakkale Belediyesi personelinin sadece kendilerinin değil, birinci derece yakınlarının da 7/24 ücretsiz toplu taşımadan faydalandıklarına dikkat çeken Necati Gapran; "Belediye personeline verilen ücretsiz biniş hakları yanında, 1.derece yakınlarına da bu hakların verilmesi, bu yükü diğer vatandaşlarımızın sırtına yüklemektedir. Bu uygulamanın mesai saatlerini ve personeli kapsayacak şekilde acilen sınırlandırılması ve de diğer meslek gruplarını da kapsayacak şekilde tekrar düzenlenmesi gerekmektedir" dedi.

 

"VERİMSİZ HATLAR REVİZE EDİLMELİ, HAT DEVİR BEDELLERİ GÜNCELLENSİN"

Çanakkale il genelinde toplu taşıma hatlarının revize edilmesi gerektiğine dikkat çeken Gapran; "Verimsiz hatların acilen revize edilmesi, durak aralarının acilen tekrar düzenlenmesi hem zamlar hem de halk sağlığı açısından önem arz etmektedir. Günde 10 bin adımı evimizin önünde inerek atamayız. Hat devir bedeli olarak belediye’nin aldığı ücretin, ülkenin en yüksek rakamı olduğu konusunda aldığımız duyumlar şayet doğru ise kaygı vericidir. Acilen düzeltilmelidir" dedi.

 

"TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ ACİLEN REVİZE EDİLMELİ"

Çanakkale toplu taşıma sisteminde eksik ve aksaklıkların olduğunu, günümüz koşullarına göre yeniden acilen revize edilmesi gerektiğine dikkat çeken Gapran; "Çanakkale kent merkezinde en kısa sürede toplu taşıma sisteminin köklü bir revizyona ihtiyacı vardır. Mevcut durumda zam yapılmasının gereğini anlıyoruz fakat çözüm asla ve asla zam olmamalıdır. Verimsiz hatların, ayrıcalık tanınmış, biniş ücreti ödemeyen grupların sorumlusu halk değildir. Bunun cezasını vatandaş ödememelidir. İYİ Parti olarak konu Çanakkale Belediyesince acilen çözüme kavuşturulması gerekmektedir" dedi.

FACEBOOK YORUM
Yorum