içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

“Yazın Darphane Gibi Para Basan GESTAŞ..””

Tarih: 21-04-2022

“Yazın Darphane Gibi Para Basan GESTAŞ..””

GESTAŞ A.Ş’nin gece yarısı yaptığı yaklaşık yüzde 50 zam tepkileri de beraberinde getirdi. Vatandaşların adalara ulaşımda ciddi sıkıntı yaşanmasına rapmen sadece turizm sezonunda ada seferlerinin arttırıldığına dikkat çeken CHP Bozcada İlçe Başkanlığı, yapılan zamlara sert tepki gösterdi. İlçe başkanlığından yapılan açıklamada; “20 Nisan 2022 tarihi itibarı ile GESTAŞ ulaşım bedellerine zam yaptı. Kamu şirketi olması itibarı ile kar değil hizmet amaçlı çalışması gereken GESTAŞ yaptığı düzenleme ile adada yaşayan vatandaşı, esnafı, çiftçiyi hiç düşünmedi. AKP hükümetinin bayrak gemilerinden olan GESTAŞ yine kendisinden bekleneni yaptı ve efendilerinin düşünce biçimini devam ettirdi” ifadelerine yer verildi.

 

“AKP’NİN BAYRAK GEMİLERİNDEN GESTAŞ..”

Birinci ikameti adada olan vatandaşların Geyikli’den Bozcaada’ya geçişleri artık yaya 23 lira arabayla 150 lira traktörle 150 lira araç içi yolcu kişi başı 8 lira Kamyon geçişi 600 liraya yükseltilmesine tepki gösteren CHP İlçe Başkanlığı; “Tarıma zaten destek vermeyen ve bunu bir devlet politikası haline getiren AKP hükümetinin GESTAŞ’ı Bozcaada’da çiftçinin esas gideri olan nakliye, işçi geliş gidişi, traktör geçişlerine yaptığı zam ile adanın bir tarım adası olmasının önüne bir engel daha dikmiştir.

 

“YOLCU BEDELİNİ 30 LİRAYA ÇIAKRTARAK..”

Çalışmayan vatandaşlardan yolculuk ücreti olarak gidiş dönüş 30 lira ücret alınacak olmasını eleştiren CHP Bozcada İlçe Başkanlığı; “Adada konaklamak konut ve kira fiyatları yüzünden orta ve düşük gelirli vatandaşlar için neredeyse imkânsız hale gelmişken günü birlik adada çalışmaya gelen kitleye bir darbeyi de yolcu bedelini 30 liraya çıkararak GESTAŞ vurmuştur” ifadelerine yer verdi.

 

“YAZIN DARPHANE GİBİ PARA BASAN GESTAŞ..”

Turizm sezonunda Bozcada seferlerinden yüksek gelir elde eden GESTAŞ’ı eleştiren İlçe Başkanlığı “Yaz döneminde saat sınırı olmadan gemi çalıştırarak bir darphane gibi para basan kışın ise adalıyı günde 4 sefere mahkûm eden GESTAŞ’ın fiyatlarını düzenlerken yerel halkı ve ihtiyaçlarını düşünmesini zaten beklemiyorduk. Ejder Meyvesi yenilen sofralardan elbette ülkenin iki adasında neler yaşandığını bilmek çok zor ancak en azından belki yerel temsilciler halden anlar diyorduk ancak ne mümkün! GESTAŞ’a çağrımız şudur: Derhal ada kart fiyatlarını düşür, Derhal traktör / işçi geçiş ücretlerini düşür, Derhal adada çalışan kamu görevlileri için bir tarife oluştur, Derhal tarife saatlerini adada insanca yaşanabilir bir seviyeye getir!” ifadelerine yer verdi.

 

FACEBOOK YORUM
Yorum