içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aynalı Pazar

Bugun...

"Her Kesimin Adayıyım ve Göreve Talibim"

Tarih: 09-09-2019

15 Eylülde Çanakkale, Kent Konseyi Başkanını ve Yürütme Kurulunu seçecek. Daha önce Çevre Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulunda görev yapan, şimdi de Kent Konseyi Başkanlığına aday olan Avukat Ali Aydın Çalıdağ ile yaptığımız söyleşiyi sunuyoruz.

 

Soru: Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığı’ na neden adaysınız, siz kimsiniz, kimin adayısınız?

Ben sorunuzun ikinci kısmından başlayarak cevap vermek istiyorum. Ben  Avukat Ali Aydın Çalıdağ,öncelikle Vatan ve Çanakkale sevdalısı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Kısa özgeçmiş olarak da 22 Mayıs 1967 Kütahya Emet doğumluyum, Öğrenimimi Babamın memuriyet görevi dolayısıyla farklı yerlerde yaptım1981- 86 yıllarında Geyikli Beldesinde yaşadık, Ezine Lisesinden Mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdim. Askerliğimi Gaziantep’ te Askeri Savcı olarak yaptım. Halen Çanakkale de Hazine Avukatı olarak görev yapmaktayım ki belki de bu benim tarafsızlığımın en büyük teminatıdır. Üyesi bulunduğum Çanakkale Barosunda bir dönem Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu başkanlığı yaptım. Barodan temsilci olduğum Çanakkale Kent Konseyinde 4 yıl süreyle Çevre Meclisi Başkanlığı görevini sürdürdüm.  Evliyim, eşim Ulviye Çalıdağ Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ben de Derneğimizin kurucu üyelerindenim.  Bir oğlumuz var ve üniversitede okuyor. 2003 yılından bu yana Çanakkale’de yaşıyoruz ve kent yaşamına katkı koymaya çalışıyoruz.

 

Kent Konseyi Başkanlığına, birikim ve potansiyelinin çok büyük olduğuna inandığım Çanakkale merkezli ya da şubeli derneklerin ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının kent yaşamına daha fazla katkı koymalarını, kenti yöneten yerel ve merkezi idare yöneticilerinin kararlarına etki etmelerini, kentin yüzünü kentlinin istediği yöne döndürmelerini sağlamak, böylece de kentlinin refahını, mutluluğunu, ekonomik gücünü, demokrasi inançlarını ve özgürlüklerini arttırmak amaç ve inancıyla adayım.

 

Aday olmaya karar verirken de; hiçbir şekilde siyasi veya idari bir otoritenin telkiniyle hareket etmedim. Benim gibi vatan ve Çanakkale sever olduğuna kalben inandığım, kente dokunan, bu amaçla mücadele veren insanların teşvik ve destekleriyle kent için aday oldum. Bu yaşıma kadar kimsenin adamı olmadım, bundan sonra da olmam. Bu yüzdende her kesimden insanın adayıyım ve bu göreve talibim.

 

Soru: Genel olarak Kent Konseylerinin bir işe yaramadığı, özellikle belediyelerin işine gelen işleri yaptığı söyleniyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bu sorunun cevabı aslında Kent Konseyi Başkanlığı ve Yürütme Kurulu seçim sürecinin içinde saklı diye düşünüyorum. Bir seçime katılmanın doğal sonucu olarak ben de ulaşabildiğim Çanakkale de toplumun aktörleri olan siyasi partileri, sendikaları, meslek odalarını, dernekleri ve tüm diğer katılımcılara nezaket ziyaretinde bulunarak kendimi, planlarımızı anlatıp, onların görüşlerini ve desteklerini istedim. Ama kimseden icazet istemediğim gibi, desteklerini deklere ederek baskı grubu oluşturmalarını da talep etmedim. Eğer ki, böyle bir talebim olsa idi bu talepte bulunduğum grup yada grupların baskılarını hissetmem ve taraflı bir çalışma sergilemem bunun doğal sonucu olurdu.

 

Ben aksine ortaya çıkış amacı kentin paydaşlarının serbestçe ve eşit olarak kent yönetimine katılmaları olan Kent Konseyini arzuladığım için kimseye gebe kalmadan serbest iradelerle seçilme amacıyla hareket ediyorum ve etmeye de devam edeceğim. Bu şekilde oluşacak Kent Konseyimizin de önceden olduğu gibi kentlinin üstlenmek istediği rolü oynamalarını sağlayacak güçte olacağına eminim. Demokrasiye olan saygım gereği seçim sonucuna da saygılı olacağım. Ancak, etki altında geçecek bir dönemin daha yaşanması halinde, ülkemizde kurulan birçok Kent Konseyinin ilham kaynağı olan ve geliştirdiği mevzuatı örnek alınan Çanakkale Kent Konseyinin sonlanması neticesini getireceği korkusunu da yüreğimde taşıyorum.

 

Soru: Okuyucularımıza son olarak ne söylemek istersiniz?

Çanakkale’de doğmadım ama büyük dedem Şehitlikte babam Çanakkale’de yatıyor, bu kutsal topraklara olan borcumu ödemek için çalışmaya talibim.

 

Bir de; sosyal medyada Başkan adaylarının temsilciler ve halk  huzurunda kendilerini tanıtıp, proje ve hedeflerini açıklamaları yönünde talepler görüyorum. Bu konuda tarafsız bir ortamda yapılacak söyleşide soruları cevaplamaktan mutluluk duyacağımı da belirtmek istiyorum. Bana bu imkanı tanıdığınız için size teşekkür ediyor, tüm Çanakkale halkına iyi pazarlar diliyor. Saygı ve selamlarımı sunuyorum.

FACEBOOK YORUM
Yorum